Home/AquaControl Nederland

HISTORIE

AquaControl is in 2000 begonnen als een service- en onderhoudsbedrijf voor industriële waterbehandelingsinstallaties, met als specialisatie de installaties voor ultra puur water (UPW). De UPW installaties worden veelal uitgevoerd met een omgekeerde osmose (RO) installatie gevolgd door een EDI (electrodeionisatie) installatie.

Het is een specialistische markt, waarin we vanaf het begin wereldwijd actief zijn. Hierdoor hebben we veel ervaring in het praktisch oplossen van slepende problemen, en het onderhouden en optimaliseren van bestaande installaties opgedaan.

Al snel zijn we onze eigen installaties gaan ontwikkelen en bouwen. Hierin hebben we deze praktijk ervaringen uiteraard met de theoretische kennis over waterbehandeling gecombineerd om zo tot het beste resultaat te komen. Inmiddels maken we al een flinke tijd gebruik van 3D-software, hierdoor kunnen we onze installaties nog verder optimaliseren.

In 2010 zijn wij service dealer geworden van Parker watermakers. Watermakers zijn installaties aan boord van een zeevarend schip, jacht of platform, bedoeld om veilig drinkwater te produceren vanuit zeewater. We hebben deze keuze gemaakt omdat deze systemen werken op basis van omgekeerde osmose, een techniek die wij ook toepassen in de ultra puur water (UPW) installaties. Deze watermakers verkopen, installeren en onderhouden wij onder de naam AquaControl Marine.

Your water Our solution 

VANDAAG DE DAG…

… is AquaControl een stabiel bedrijf met een groeiende klantenkring in zowel binnen- als buitenland. In Bergen op Zoom hebben we de beschikking over een modern kantoorpand met een goed uitgeruste werkplaats. Hier bouwen we volledig in eigen beheer complete systemen inclusief besturing en automatisering of voeren we reparaties uit.

Vanaf de oprichting heeft service hoog in ons vaandel gestaan en dat is altijd zo gebleven. Na realisatie van een project, blijven wij dan ook graag de reguliere service- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Hierdoor kunnen onze klanten jarenlang zorgeloos van onze systemen gebruik maken.

Omdat we daarnaast in twee specifieke, maar heel verschillende markten acteren, hebben we besloten dat onder andere namen te doen. Zo kunnen we ons duidelijk profileren naar onze klanten in de verschillende doelgroepen.

DeionX – ultra puur water installaties
AquaControl Marine – watermakers voor zeewater ontzouting

Zowel DeionX als AquaControl Marine hebben beiden een eigen website waar veel informatie op te vinden is. Voor alle overige, meer algemene industriële waterbehandelingsactiviteiten hanteren we de naam AquaControl Nederland. Binnen ons bedrijf liggen kennis en praktijk dicht bij elkaar en passen wij die kennis en opgedane ervaringen dagelijks toe in onze werkzaamheden.

Ons motto is dan ook niet voor niets: “where water and knowledge meet…”