Home/AquaControl Marine/Drinkwater uit zeewater

DRINKWATER UIT ZEEWATER

Als je lang op zee bent, heb je niet de mogelijkheid om voldoende drinkwater mee te nemen aan boord. Normaal gesproken is een slok zeewater niet schadelijk, en alleen maar erg zout. Maar voor iemand die lange tijd zonder drinkwater op zee zit, is het drinken van zeewater zeer schadelijk. Wanneer dan zeewater gedronken wordt, is het lichaam niet meer in staat om het zout uit het lichaam te spoelen. Daardoor kan zoutvergiftiging ontstaan. Door zeewater te drinken verkleinen schipbreukelingen hun overlevingskansen dan ook snel.

Voor het produceren van veilig drinkwater uit zeewater, bijvoorbeeld aan boord van zeegaande schepen of olieplatforms, wordt gebruik gemaakt van watermakers.

Watermakers gebruiken Omgekeerde Osmose (OO), of in het engels Reverse Osmosis (RO), membranen om drinkwater te bereiden uit brak of zoutwater. Het zeewater wordt onder druk door diverse filters en membranen geleid met als resultaat een opslagtank vol met drinkbaar water. Het water wordt op deze manier ontdaan van opgeloste stoffen en organische stoffen.

Watermakers zijn er in alle soorten en maten, voor de pleziervaart of visserij, maar ook cruiseschepen en olieplatformen zijn afhankelijk van een goede watermaker. Voor iedere toepassing is er een watermaker op maat te leveren, in capaciteit variërend van ca. 600 l/dag tot 150 m3/dag

Schematische opbouw van een watermaker systeem

AquaControl Marine levert nieuwe watermakers, accessoires, verbruiksmiddelen en reserve onderdelen. Onze servicemonteurs zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen en onderhouden van watermakers van ieder formaat en fabricaat.

Wil je meer informatie over watermakers bezoek dan gerust onze website aquacontrolmarine.com.